naginata site.wmv
Kenjutsu
Bojutsu
Naginatajutsu
Ryoto
Kodachijutsu
Sojutsu
Kaminaridojo
Links/Media
Start
Iaijutsu
Tsunamidojo
Naginata jutsu
De naginata is een stok met daar bovenop een zwaard. Met een lengte van 254 cm is het wapen zeer effectief tegen aanvallen met een ken. Omdat er zowel mee geslagen als gesneden kan worden heeft het een groot voordeel vergeleken met de bo en de ken.
Ondanks dat de naginata in veldslagen werd gebruikt door de mannelijke samurai, werd het langzamerhand een wapen voor de vrouwen van de samurai. Wanneer de mannen van huis waren moesten de vrouwen bij eventuele aanvallen op hun huizen zichzelf kunnen verdedigen. Door zijn lengte was de naginata voor de vrouwen een uitermate geschikt wapen om de aanvaller op afstand te houden en hem eventueel te verslaan.

Hoewel de meeste naginata tussen de 210 cm en 254 cm zijn, werden er ook grotere naginata gebruikt. Deze moesten soms door 4 mannen gehanteerd worden. Dergelijke wapens werden gebruikt om te vechten tegen samurai te paard.

Naginata jutsu van de Tenshinsho-den Katori Shinto ryu bestaat uit 4 kata (Omote no naginata), de tegenstander is net als bij de Bo, gewapend met een Ken. Ook hier leert men met een lang wapen te vechten tegen een kort wapen. Even zo goed leert de zwaardvechter te vechten tegen een langer wapen dan het zwaard..
Geschiedenis
Introductie
Shurikenjutsu
Mythologie
Nanatsu no naginata