Introductie
Kenjutsu
Bojutsu
Naginatajutsu
Ryoto
Kodachijutsu
Sojutsu
Shurikenjutsu
Kaminaridojo
Links/Media
Start
Iaijutsu
Tsunamidojo
Mythologie
Amaterasu-O-mi-Kami de zonne godin besloot om haar land te laten regeren door haar kleinzoon, Niningi-no Mikoto. Om zijn komst voor te bereiden werd besloten de god Futsunushi-no-Kami naar de aarde te zenden om zo de weg vrij te maken voor de rechtmatige erfgenaam.
Maar de dondergod Take-mika-tsuchi, de eerste afstammeling van de vuur god, werd zeer kwaad omdat hij meende dat hij veel moediger en geweldiger was dan Futsunushi-no-Kami en dus beter berekend was voor deze belangrijke taak. De hemelse goden gaven aan deze wens toe, omdat zij bewondering hadden voor zijn enorme kracht. Take-mika-tsuchi werd daarom samen met Futsunushi-no-Kami naar de aarde gestuurd, om namens Niningi-no-Mikoto beslag te leggen op het land van de riet vlakten, het rijk van de acht eilanden (het huidige Japan).
De goden daalden neer in de buurt van Itasa in de provincie Izumo, waar zij het hemelse zwaard met de greep naar beneden in de aarde planten. Daarna knielden zij voor het zwaard en legden hun gelofte en gehoorzaamheid af aan de goden.
Men gelooft dat deze twee goden bij de plaatsen Katori en Kashima landen.
Futsunushi-no-Kami bij Katori en Take-mika-tsuchi bij Kashima. Hier zijn ter ere van deze krijgsgoden Shinto schrijnen opgericht.

Door de eeuwen heen hebben beroemde zwaardvechters bij deze Shinto heiligdommen gebeden om inzicht te krijgen in de krijgskunst.
Twee van de belangrijkste scherm scholen van Japan zijn dan ook hier ontstaan, namelijk de Tenshinsho-den Katori Shinto Ryu en de Kashima Shinto Ryu.
Geschiedenis
Mythologie