Geschiedenis
Introductie
Kenjutsu
Bojutsu
Naginatajutsu
Ryoto
Kodachijutsu
Sojutsu
Shurikenjutsu
Kaminaridojo
Links/Media
Start
Iaijutsu
Mythologie
Tsunamidojo

Shuriken jutsu
Met het shuriken jutsu, het gooien met kleine werpmesjes, wordt het kleinste wapen uit het arsenaal van de Tenshinsho-den Katori Shinto Ryu beoefend.
Er zijn verschillende soorten shuriken, stervormig met 8 of 6 punten, kruisvormig met 4 punten en langwerpig in diverse lengtes. De shuriken van de Tenshinsho-den Katori Shinto Ryu is plm. 18 cm lang en loopt naar de punt taps toe.
De shuriken werd ook wel het zwaard van de wanhoop genoemd. Wanneer bijvoorbeeld tijdens een gevecht het zwaard brak, wierp men de shuriken naar de tegenstander, om deze te verwonden of te laten schrikken, om daarna toe te slaan met de kodachi. De shuriken is niet bedoeld om de tegenstander te doden.

Er wordt op drie manieren geworpen, boven langs, onderlangs en vanuit de linkerschouder naar voren. Het is de bedoeling dat wanneer er gegooid wordt er direct een stap wordt gemaakt. De worp en het lichaam moeten als het ware één worden. Kata worden vanuit lopende positie (Tachi-uchi) en gehurkt op de rechter knie (Za-uchi) uitgevoerd.


Er zijn 7 basis kata (Omote no shuriken), 8 hogere technieken (Gogyo no shuriken) en 9 geheime technieken (Gokui no shuriken). Alle kata van shuriken jutsu worden mondeling overgedragen.